Förflytta dig till innehållet

Åbolag knep pris i EM för studenters uppstartsföretag

Åbolaget står på en scen och håller i sitt diplom.

Åbostudenterna vann pris för sitt uppstartsföretag Cuitu.


Fem studenter från Åbo universitet tävlade i Europamästerskapen för studenters uppstartsföretag, Ja Europe Enterprise Challenge 2019, som gick av stapeln 24 — 25 juni.
Åbostudenternas företag Cuitu vann EIT RawMaterials Circular Economy-priset på tävlingen. Cuitu säljer design-plagg tillverkade av olika ekologiska material.
Flera av företagsidéerna i årets tävling grundade sig i cirkulär ekonomi och hållbarhet. Enligt juryn skiljde sig Cuitu från de andra företagen genom sitt kreativa förverkligande.
De tävlande uppstartsföretagen bedömdes enligt studenternas förhandsmaterial, deras presentation av företaget, en intervju samt deras mässtånd.
Speciellt fäste juryn uppmärksamhet vid Cuitus tillväxtpotential samt dess ekonomiska, sociala och kulturella värde.
I årets Ja Europe-uppstartsprogram deltog sammanlagt 17 000 högskolestudenter runtom i Europa. Först ordnades nationella tävlingar därifrån vinnarna kom vidare till finalen i Oslo för att presentera sina företagsidéer där för en internationell jury.
I januari vann Cuitu den nationella tävlingen och Åbolaget kom därmed vidare till Oslo, där 15 uppstartsföretag från 14 olika länder tävlade.
— Vi är väldigt glada över att vi fick möjligheten att delta i uppstartstävlingen och att juryn såg stor potential i vårt företag, kommenterar Vilma Piironen, en av Cuitus grundare.
— Vi har haft en livlig vår och början på sommaren, och nu fortsätter arbetet. Till näst kommer ett aktiebolag att grundas och första kollektionen att utarbetas, säger Anna Kytövuori, som också är en av Cuitus grundare.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter