Förflytta dig till innehållet

Åboklubben Turku Terror ordnar FM-turnering i frisbee – går in som tabelltvåa

Turku Terrors Miitrei Yli-Puntari kastar iväg frisbeen utom räckhåll för Antti Elonheimi. Foto: Kimmo Nikula


I helgen möts Finlands bästa ultimate frisbee-spelare i Logomo. Åboklubben Turku Terror arrangerar då vintersäsongens andra FM-turnering i ultimate.
Åbolaget kan sikta på höga placeringar. Herrlaget blev andra i säsongens första FM-turnering i december och går därmed in som tabelltvåa. Serierna som spelas är herrarnas A-division (åtta lag) och B-division (fem lag) samt damernas FM-serie (fyra lag).
– Bollhallen är så stor att vi kan spela tre serier på samma ort under en helg, vilket är exceptionellt i finländsk ultimate. Turneringen är den största i Finland den här säsongen, skriver Turku Terror i ett pressmeddelande.
Sammanlagt deltar 17 lag, av vilka Disquitos från Uleåborg är de mest långväga gästerna. Turneringen spelas 19–20 januari. Inträdet är gratis under hela helgen.

Ett FM-guld på meritlistan

Turku Terror har lite under 30 medlemmar och ett lag i herrarnas A-division. Sommaren 2018 spelade herrlaget för första gången på sju år i FM-serien utomhus. Utomhus krävs det fler spelare eftersom matcherna spelas 7 mot 7 (inomhus är det 5 mot 5).
Inomhus har herrlaget vunnit medalj de fyra senaste säsongerna. Herrlaget har vunnit ett FM-guld, säsongen 2006–2007.
Vintersäsongen i ultimate består av tre delturneringar där lagen får poäng enligt sina placeringar. Den tredje och sista FM-turneringen spelas den 9–10 februari. De två bästa lagen i tabellen möter varandra i FM-finalen i mars.
Damernas FM-serie består av fyra lag som spelar en grundserie där alla möter varandra fyra gånger. De två bästa lagen spelar i FM-finalen i mars. Det finns inga Åbolag i damserien.
Ultimate frisbee är en lagsport där lagen försöker göra mål genom att fånga frisbeen i motståndarnas målzon. När man håller i frisbeen får man inte springa, utan bara passa vidare till en annan spelare.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter