Förflytta dig till innehållet

Åboförfattaren Tove Appelgrens populära Vesta-Linnéa-böcker blir tv-serie

Vesta-Linnéa blir tv-serie. Illustratör Salla Savolainen. Bild: Förlaget.


De populära barnböckerna om Vesta-Linnéa blir tv-serie.
Författaren till böckerna är Åbobon Tove Appelgren, till vardags dramaturg vid Åbo svenska teater.

Foto: Pette Rissanen


Produktionsbolaget Långfilm Productions har köpt tv-rättigheterna.
Bilderböckerna om Vesta-Linnéa är illustrerade av Salla Savolainen. Den första boken i serien, Vesta-Linnéa och monstermamman, utkom första gången 2001.
Den humoristiska och varma berättelsen om en envis flicka, hennes stressade mamma och deras vardagskonflikter hittade många läsare och uppmärksammandes internationellt. Sedan dess har böckerna i serien översatts till inte mindre än fjorton språk, nu senast ryska. De har även nominerats till flera pris, bland dem Finlandia och IBBY honour list.
I den senaste boken Vesta-Linnéa och vännerna står popularitet och vänskap i centrum. Den utkom våren 2019 och är den sjätte boken i serien som ges ut av Förlaget på svenska och Tammi på finska.
Långfilm Productions är grundat i Helsingfors 2001.  Produktionsbolaget har producerat och samproducerat cirka 50 projekt, inklusive två långfilmer, flera tv-program och dokumentärer. Inspelningen är tänkt att börja sommaren 2021.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter