Förflytta dig till innehållet

Åboförälder – vet du hur skolmaten smakar?

ÅU-foto.


Ännu den här veckan har föräldrar med barn i skolorna i Åbo möjlighet att smaka på skollunchen.
Enligt Suvi Haukioja, som är servicechef vid Åbo stad deltar nästan alla skolorna i mars månads skolmatskampanj.
— Vi vill på det här sättet visa vad vi på riktigt bjuder på i skolorna, berättar Haukioja som tror att en del föräldrar kanske kommer i håg vad  det serverades i skolorna då de själva gick i skolan, men inte vet hur maten i dag ser ut.
Enligt Haukioja har många föräldrar nappat på möjligheten att äta lunch i skolan.
I Sirkkala skolan har intresset bland föräldrarna ändå varit nästan obefintligt medan det i Cygnaues skolan varit lite större.
Överlag får skolmaten en hel del positiv respons, säger Haukioja men medger att den vegetariska maten på sistone väckt också negativ respons.
— Till exempel har man i daghemmen förundrat sig över hommos  och undrat vad det är för något.
— Det hör till vår uppgift att introducera också mindre kända livsmedel så som kikärter och olika baljväxter men alltför främmande får det förstås inte heller bli, säger Haukioja och tillägger att de vegetariska recepten just nu ses över.
Kampanjen har ordnats också tidigare. Bara de skolor som är utlokaliserade till provisoriska utrymmen har tackat nej till att delta. Information om möjligheten att luncha i skolan har gått ut via skolornas Wilmasystem.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *