Förflytta dig till innehållet

Åbobor – dags att rösta!

blå botten med vit text där det står ÅU debatt

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

EU-valet. Svenska folkpartiet (SFP) har alltid uppmanat till att rösta i alla val. Det kommande EU-valet är extra viktigt för oss. Vi vill säkra en plats i Europaparlamentet för att kunna påverka viktiga beslut.

Finlands medlemskap i EU har varit väldigt bra för landet. Vi har fått tillgång till en stor marknad utan handelshinder och har kunnat dra nytta av olika ekonomiska stödprogram. I juni är det dags att visa vår styrka och säkra en plats i Europaparlamentet. Där kan vi påverka allt från miljöfrågor till säkerhetspolitik.

EU ger oss många möjligheter. Fri rörlighet för människor, varor, tjänster och pengar, forsknings- och innovationsprogram, säkerhets- och försvarssamarbete, arbete mot regionala skillnader, och gemensamma insatser mot klimatförändringar är några exempel.

Vi är folkpartiet, vi vill att den enskilda medborgarens röst blir hörd även i EU, vi vill att den finlandsvenska minoriteten, såsom Europas andra minoriteter beaktas.

Vi är ett land i EU:s periferi, det behövs en parlamentariker som för din röst i EU. Rösta på SFP, då hörs din röst inte bara på valdagen, utan de följande 5 åren.

Så, gå och rösta!

Förhandsröstningen pågår till 4 juni 2024, och valdagen är den 9 juni 2024. Din röst är viktig!

Svenska folkpartiet i Åbo
genom
Mathias Mattsson
ordförande

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter