Förflytta dig till innehållet

Åbobaserade Sam Zimon ger ut skiva

Simon Sid och Sam Sonntag. Tillsammans är de den elektroniska duon Sam Zimon. Foto: Jean Lindén


Sam Zimon, det vill säga Sam Sonntag och Simon Sid, släpper i dag, fredag, sitt första fullängdsalbum med titeln ”Deep Valleys and Golden Mountains”. Albumet består av åtta låtar.
För snart ett år sedan släppte duon EP:n “Je T’aime Je T’adore”, en elektronisk dansskiva. Efter det har de arbetat med den nya skivan som följer samma musikstil. Stilen är en blandning av förvrängda synthar och olika rytmiska ljud. På engelska är elektronisk dansmusik känd som EDM (Electronic Dance Music).
– Men den här skivan är personligare, djupare och kanske också känslosammare än tidigare. Vi tycker att titeln representerar detta, att livet har upp- och nedgångar, säger Sid.
Sam Zimon producerar och publicerar sin egen musik, och har i dagsläget inte planer på att söka kontrakt hos ett skivbolag. I stället fokuserar de först på att utmana sig själva och att växa som artister. Sam Sonntag studerar i Åbo men planerar att ta examen på våren, och Simon Sid sysslar fullt ut med musiken.
– Hittills har vi tänkt på att göra bra låtar. I framtiden är vår största utmaning att hitta vårt eget sound. Men vi tror att på att hårt jobb ger resultat, säger Sid.
Trots att duon själva skriver och ger ut sin musik, så betyder det inte att de gör allt ensamma. Till exempel har ljudteknikern Henkka Niemistö från Chartmakers East mastrat skivan, och vänner och andra människor i musikbranschen har fungerat som bollplank under processen.
– Det är nyttigt att få andra människors perspektiv på det man gör, annars hamnar man lätt i en bubbla.
I samband med skivsläppet uppträder Sam Zimon på restaurang Uggla i Helsingfors. Beslutet att uppträda i huvudstaden beror på att det är där som musikbranschen är som mest levande för tillfället, enligt Sid. Dessutom har duon inte haft så många spelningar i Helsingfors ännu vilket avgjorde saken.
– Men det var ett svårt beslut. Åbo känns ändå som vår hemstad.

Sam Zimon släpper ny skiva. Vill uppträda på större festivaler i Finland. Bild: Anders Lönnfeldt


Det är möjligt att lyssna på skivan på Spotify
Pontus Nyqvist
nyheter@aumedia.fi

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter