Förflytta dig till innehållet

Åbo vill stärka samarbetet med landets övriga storstäder

De sex största städerna i Finland har utarbetat gemensamma mål för regeringsprogrammet.
Under nästa regeringsperiod bör man i den nationella stadspolitiken sätta fokus på städernas särskilda utmaningar och möjligheter, där de stora städerna spelar en nyckelroll då dessa utmaningar ska tacklas. Likvärdigt kompanjonskap och växelverkan mellan de sex största städerna och staten behövs i stadspolitiken.
I städerna Helsingfors, Esbos, Uleåborgs, Tammerfors, Åbos och Vandas gemensamma mål för regeringsprogrammet finns en betoning på tillgången på arbetskraft, ökad arbetskraftsinvandring och integration av invandrare samt på forsknings-, utbildnings- och kompetenssatsningar liksom också på åtgärder som förbättrar de stora städernas nåbarhet nationellt och globalt.
Vidtar man tillhörande åtgärder, kan man svara mot de utmaningar som bottnar i hållbar urbanisering och tillväxt samt skapa förutsättningar för framgång i såväl städerna som landet i övrigt, säger Åbo stad i ett pressmeddelande.
I de sex största städernas målsättningar för regeringsprogrammet ingår inga mål med anknytning till social- och hälsovårdsreformen.
De största städerna tar ställning till reformen separat när dess öde har klarnat. Ledningen i de sex största städerna har upprepade gånger uttalat sig om att reformen i sin nuvarande form inte kan genomföras

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter