Förflytta dig till innehållet

Åbo uppmärksammar toleransens dag

Enligt stadsdirektör Minna Arve kommer Åbo stad inte att uppmärksamma terrordådets årsdag på lördag. – Vi hedrar minnet av offren, men ordnar inga egna evenemang, säger Arve. Foto: Tatu Lertola/SPT


Åbo stad förklarar sig ett område fritt från diskriminering den 16 november 2018 på Internationella dagen för tolerans.
Motionen om förklaringen kom från Åbo stadsfullmäktige, med underskrifter av närmare 30 fullmäktigeledamöter, meddelar Åbo stad.
Kampanjen har synts i stadens arbetsgemenskap under hösten.

River språkbarriärer

Stadsdirektör Minna Arve har påmint personalen om nolltolerans mot mobbning och diskriminering i stadens arbetsgemenskap, bett alla att ingripa i dessa och berätta ifall någon ser eller upplever några missförhållanden i sitt arbete.
– Genom att delta kampanjen ”Område fritt från diskriminering” påminner vi oss själva och alla Åbobor om engagemanget för jämlikhet, säger Arve.
Främjande av likvärdighet innebär till exempel beaktande av tillgänglighet i stadsplanering och digitala tjänster, rivning av språkbarriär, attitydbearbetning, tjänsteutformning och förebyggande av marginalisering.

Alla är välkomna

Kampanjen ”Område fritt från diskriminering” är en informationskampanj mot all diskriminering, mobbning och trakasseri, med hjälp av vilket organisationer och arbetsgemenskap kommer fram med sitt engagemang för principen om icke-diskriminering.
Att förklara sig fri från diskriminering är en signal för anställda, arbetssökande och kunder om att organisationen välkomnar alla människor oberoende av kön, ålder, etnisk bakgrund, religion eller övertygelse, åsikt, hälsotillstånd, handikapp eller sexuell läggning.
Kampanjen genomförs av Justitieministeriet i samarbete med Förbundet för Mänskliga Rättigheter rf, Finlands Ungdomssamarbete Allians rf, Seta rf, Suomen Monikulttuurinen Liikuntaliitto Fimu rf och Handikappforum rf.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter