Förflytta dig till innehållet

Åbo Svenska Teater vill slå blodigt rekord – överraskningspris utlovas

I fjol ordnades pop up-blodgivningen på ÅST:s stora scen för andra gången. Foto: Mia Hämäläinen


I Åbo försöker man sig på ett blodgivingsrekord onsdagen 13.3, när blodgivning ordnas på Åbo Svenska Teaters Stora scen för tredje gången i rad.
Teaterhuset fyller 180 år i år och för att uppmärksamma jubileumsåret är målet att få 180 blodgivare att strömma till. Det är möjligt att ge blod mellan 12–18.
Blodgivningen på teatern har årligen varit ett mycket populärt evenemang i Åbo – förra årets saldo var 163 blodpåsar.
– Evenemanget på teatern är den enda gången under året då vi stänger blodtjänsts Åbobyrå för dagen och hela personalen förflyttar sig till en annan lokal. I år firar vi teaterhusets 180 åriga historia och målet på 180 donatorer torde vara realistiskt att uppnå. Vi välkomnar alla erfarna och nya donatorer, säger Blodtjänsts Åbochef Pekka Kukko.
Liksom tidigare år kommer teatersalongen att vara vackert upplyst och i bakgrunden spelas musik ur kända musikaler. Efter blodgivningen och en kopp kaffe med tilltugg kan man ännu sitta kvar i salongen och njuta av en ”annorlunda föreställning” på scenen.
Det utlovas även överraskningspris till dem som kommer.
– Vi delar ut gåvor till de anmälda både från Blodtjänst och från teatern, berättar Maria Olin, Åbo Svenska Teaters informatör.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter