Förflytta dig till innehållet

Åbo Svenska Teater varnar för dyra biljetter som säljs via nätsajten Viagogo

Åbo Svenska Teater vill helst sälja sina biljetter själv eller via överenskomna samarbetsförsäljare. ÅU-foto

Åbo Svenska Teater går ut med en varning som gäller biljettförsäljning till teaterns föreställningar via nätsajten Viagogo.

Teatern konstaterar att Viagogo sålde dyra biljetter till ÅST:s föreställning ”Piaf- jag ångrar ingenting” hösten 2017 och att sajten tycks göra det samma med biljetter till aktuella ”Jane Eyre”.

Åbo Svenska Teater rekommenderar sin publik att köpa biljetter via teaterns egen biljettförsäljning eller via samarbetsföretaget Ticketmaster.

– På det sättet kan teatern garantera att kunderna får sina biljetter till det pris som teatern har angett och till de platser som kunden har bokat, skriver ÅST i ett meddelande.

Från teatern påpekar man att vissa återförsäljare säljer biljetter till populära föreställningar genom att ta ett högre pris.

– Sådan verksamhet är inte olaglig i Finland, men en del arrangörer godkänner inte en e-biljett som är köpt via en återförsäljare. Vissa återförsäljare har också sålt samma biljett eller platser till flera köpare och då kan arrangören inte garantera att kunderna får de platser som de ursprungligen har betalat för, påpekar man från ÅST.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter