Förflytta dig till innehållet

Åbo svenska församling ordnar sommarkör för alla varje torsdag — nästa vecka inleds även tyst meditation

ÅU-foto
fasad på modernt hus, fotad nedifrån
ÅU-foto

Aurelia finns på Auragatan 18 i Åbo. ÅU-foto


Under sommaren arrangerar Åbo svenska församling en sommarkör som sjunger på torsdagar i Aurelia på Auragatan.
Till sommarkören behöver man inte anmäla sig på förhand och inträdet är fritt. Alla är välkomna med, oberoende av sångarbakgrund.
— Det är bara att komma med till Aurelia och njuta av gemensam sommarsång torsdagar 17-18, skriver församlingen.
Kören sjunger sommarsånger, -psalmer och andra klassiker tillsammans fram till torsdagen den 22 augusti.
Som körledare fungerar församlingens kyrkomusiker. Tuuli Lempa håller i trådarna i juli medan Marjo Danielsson tar över i augusti.
För mer information om sommarkören kan man kontakta Tuuli Lempa på tuuli.lempa@evl.fi, eller ringa Åbo svenska församling på 040 341 7456.

Övriga sommarevenemang

På tisdagar klockan 18 ordnar församlingen tyst meditation i Aurelia. Tillfället är tvåspråkigt och omfattar sittning och gång. Det ska leda till ökad uppmärksamhet och närvaro, ett tillstånd som kan kallas för vaken vila.
På onsdagar mellan klockan 13 och 15 håller församlingens sommarcafé öppet. Tillfällena riktar sig till människor i alla åldrar. Leksaker finns för de allra minsta och gården är öppen.
På onsdagen den 24 juli ordnas sommarhålan i Aurelia. Då andas man tillsammans frisk luft, picknickar, umgås, firar andakt och leker på Aurelias bakgård. Sommarhålan är för 13-åringar och äldre.

 
 

Dela artikeln

2 kommentarer: “Åbo svenska församling ordnar sommarkör för alla varje torsdag — nästa vecka inleds även tyst meditation

  1. Göran Ek skrev

    Mika M.K. Reinikainen
    Det är helt rätt att kritisera Jehovas Vittnen som ÄR en sekt där medlemmar straffar dem som ”syndar”, är för liberala eller vill lämna sekten pga. de har insett hur sjuk den är. Konstigt att JV ens har fått en särställning i detta land, och JV är inte de enda som borde granskas. Finns mycket att gräva fram som inte tål dagsljus från bl.a Laestadianerna ooch andra religiösa sekter. Inte är den Lutherska kyrkan oskyldig heller, men hur många lutheraner straffar ”feltroende”, nekar vård av sina egna barn om det t.ex behövs blodtransfusiun….?
    Som tur så har föräldrar ingen rätt att neka vård av barn bara för att JV ser andras blod som smutsigt.

  2. Mika M.K. Reinikainen skrev

    Otrevligt att ÅU skriver kritiskt om Jehovas vittnen och okritiskt om den lutherska kyrkan.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter