Förflytta dig till innehållet

Åbo stad fotograferar hundra Åbobor

Åbo stad firar jubileumsåret och ett mångkulturellt Åbo genom att fotografera hundra Åbobor. De fotograferade personerna berättar hurudant deras Åbo är och skickar sina hälsningar till det hundraåriga Finland.
Ett Åbo – hundra berättelser-kampanjens bilder syns på olika håll i staden i slutet av 2017. Bilderna syns på så väl elektriska tavlor vid infartslederna, på reklamtavlor i centrum som på bänkar i Föli-bussarna. På huvudbibliotekets nya sida (Slottsgatan 2) ställs kampanjens bilder ut 27.11–31.12 och mellan 7–31.12 projiceras bilder på bibliotekets yttervägg. 4-10.12 går det också att beundra projiceringarna på Åbo stadsteaters konstvägg.
Ett Åbo – hundra berättelser-bildkampanjen beskyddas av Mångkulturella rådet i Åbo och är en del av den mångkulturella #yksiturku-helheten (#ettåbo). Bilderna är tagna av freelance-fotografen Vesa Aaltonen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter