Förflytta dig till innehållet

Åbo stad bjuder på fotbollsfest – Finlands ödesmatch mot Liechtenstein visas på storbild vid Åbo stadsteater

fotbollssupportrar

Finlands fotbollslag kan med en seger på fredag trygga en plats i EM. Foto: Fredrik Häggman


Finlands VM-kvalmatch mot Liechtenstein på fredag visas på den så kallade Spindeltomten i Åbo. En seger skulle innebära att Finland kvalificerar sig för Europamästerskapet i fotboll, som spelas nästa år.
– Nu ges det en fin chans att tillsammans glädjas över en historisk prestation. Ta med halsdukarna och kom med i publiken, sporrar Åbo stads evenemangskoordinator Kimmo Hyyppä.
Fotbollsfesten på Spindeltomten, invid Åbo stadsteater, inleds klockan 18. Den första timmen visas stadens egna marknadsföringsvideor. Matchsändningen börjar 18.55.
Tillställningen pågår till klockan 22. Det finns ingen läktare, enbart ståplatser. Det är inte tillåtet att ta med sig alkoholdrycker.
Arrangörerna har räknat med maximalt 2 000 åskådare. Ingången sker från Östra Strandgatan. Volter Kilpis gata är stängd. Parkeringsplatserna vid Spindeltomten tas ur bruk på fredag morgon och parkerade bilar bogseras då bort.
Åbo stad ordnar evenemanget i samarbete med Finlands Bollförbund och tv-bolaget Viasat.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter