Förflytta dig till innehållet

Åbo skattebyrå tvingades stänga – akustikplattor lossnade från taket

Kundtjänsten på Åbo skattebyrå är stängd till vidare på grund av en fuktskada i lokalen. Skatteförvaltningen uppmanar kunderna att sköta sina skatteärenden i Min Skatt eller telefonservicen.

Biträdande direktör Tea Lehtinen berättar att akustikplattor har fallit ner från taket i kundtjänsten på skattebyrån. Detta efter att plattorna sugit i sig fukt. Som en försiktighetsåtgärd är kundtjänsten nu stängd tills man fått skadan reparerad.

– Reparationsarbetet inleds under slutet av veckan men vi kan ännu inte uppskatta hur länge det kommer att pågå, säger Lehtinen.

– Vi beklagar det besvär som situationen förorsakar kunderna. Säkerheten för vår personal och våra kunder är viktigast för oss och sålunda är skattebyrån stängd tills det åter är tryggt att vistas i lokalen.

Skatteförvaltningen betjänar på nätet och per telefon

Enligt Lehtinen kan kunderna sköta så gott som alla sina skatteärenden i Min Skatt på webben. Också Skatteförvaltningens landsomfattande telefonservice fungerar på vanligt sätt vardagar klockan 9–16.

– Och Åbo skattebyrå har en postlåda ute. Det går att lämna skattepost i den. Om någon behöver blanketter kan de skrivas ut på vero.fi eller beställas genom att ringa servicenumret 029 497 031, säger Lehtinen.

De kunder som är tvungna att besöka en skattebyrå uppmanar Lehtinen att vänta tills det är möjligt att besöka skattebyrån i Åbo. Om kunden inte kan vänta kan hen besöka någon annan skattebyrå.

Skattebyråerna som ligger närmast Åbo finns i Loimaa (öppen på tisdagar klockan 9–12 med tidsbokning), Raumo (öppen tisdagar med tidsbokning) och Björneborg (öppen måndag–tisdag klockan 9–12).

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter