Förflytta dig till innehållet

Åbo med i kampanj – ger praoplatser till personer med funktionsnedsättning

Förbundet för personer med intellektuell funktionsnedsättning, Kehitysvammaliitto, har utmanat Åbo stad med i kampanjen ”Tavoitteena työ” som stödjer sysselsättningen av personer med funktionsnedsättning.
Därför inleds nästa vecka skolan Luolavoren koulus niondeklassares praoperiod. Sjutton elever jobbar hela veckan i stadens enheter och på Arkea.
Eleverna kommer bland annat att jobba på ungdomsgården Vimma, i Impivaara simhall och i stadens tolkningscenter. Till arbetsuppgifterna hör kontorsarbete, cafeteriajobb och städning.
I Finland arbetar endast ett par procent av personer med intellektuell funktionsnedsättning. Eftersom vägen till arbetslivet börjar i unga år är det viktigt att skolelever bekantar sig med olika arbeten.
Åbo stad utmanades med i kampanjen av riksdagsledamoten Ritva Elomaa (Sannf) som i fjol var en av 37 ledamöter som deltog i kampanjen och erbjöd en praoplats.
– Åbo stad utmanar i sin tur ishockeyklubben TPS, säger stadsstyrelseordförande Lauri Kattelus (Saml).

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *