Förflytta dig till innehållet

Åbo kollar in trafiklösningar i S:t Petersburg

RESMÅL. Eftersom Åbo snart ska fatta beslut om trafiklösningar, är målet att se hur man ser på framtiden i S:t Petersburg. Foto: Wikipedia


Ledningen för Åbo stad besöker S:t Petersburg idag och imorgon. Under besöket kommer stadsdirektör Minna Arve att tillsammans med S:t Petersburgs guvernör Georgij Poltavtjenko uppdatera städernas gemensamma samarbetsvisioner. Ett annat tema för besöket är e-tjänster. Arve kommer också att redogöra för Åbo stads 2050-centrumvision.
Med på resan är också stadsfullmäktigeordförande Elina Rantanen och stadsstyrelsens ordförande Lauri Kattelus.
– Åbo och S:t Petersburg har en över sextioårig historia som vänorter. Det här erbjuder många möjligheter till samarbete inom olika områden samt en möjlighet att jämföra verksamhetsmodeller. För närvarande strävar vi efter samarbete i mycket konkreta frågor som gäller service till kommuninvånarna, såsom kollektivtrafiken och e-tjänster, säger Arve.
På torsdag besöker Arve, Rantanen och Kattelus stadens högsta beslutande organ och diskuterar då bland annat kollektivtrafiklösningar. Eftersom Åbo snart ska fatta beslut om stora trafiklösningar, är målet att se hur man ser på framtiden i S:t Petersburg, enligt pressmeddelandet.
Åbotrion besöker också det ryska bioteknikföretaget BIOCAD:s fabrik. BIOCAD fattade nyligen ett beslut om att investera i en produktionslinje i Åbo, med målet att få en starkare ställning på den europeiska marknaden.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *