Förflytta dig till innehållet

Åbo fylls med evenemang i augusti

Sommarevenemangen tar inte slut i Åbo. Augusti bjuder på varierande evenemang för alla åldrar, här följer några exempel!
Den veganska gatumatsevenemang Vegånia äger rum på Gamla Stortorget. Evenemanget får sällskap av Ølfest som presenterar småbryggeriöl samt det nya musikevenemanget VØLUME.

Vegånia 2017. Festivalen ordnades första gången 2016. ÅU-foto


Konstens natt firas i år för trettionde gången. Evenemangets program börjar redan på dagen och håller på långt in på natten.
Kuppisparken fylls av musik när Finska rap-, pop- och R’n’B-artister uppträder på Aura Fest.
Man kan även höra klassisk musik i staden när Åbo musikfestspel ordnas för sextionde gången. Festivalen bjuder på allt från opera till kammarmusik och jazz.
Dansare på scen.

Balettgala. Åbo musikfestspel bjöd upp till dans i Konserthuset ifjol.


Traditionella Paavo Nurmi Marathon löps i Åbos i mitten av augusti. Loppet går genom stadens gator och Runsala. Förutom maraton kan löparna utmana sig själva på halvmaraton eller på en tio kilometer lång sträcka.
Europaforumet ordnas för andra gången i Åbo i slutet av augusti. Experter och toppnamn inom politiken samlas i Åbo för att diskutera aktuella frågor med publiken. Forumets huvudtema är ekonomi men även klimatpolitik och beslutsfattandet inom EU står på agendan.
Olli Rehn står på en scen och talar.ÅU-foto

Bland annat Olli Rehn var i Åbo ifjol då Europaforumet ordnades. ÅU-foto


Evenemanget Veneet Esillä, som ordnas i Åbo i år, är Finlands största försäljningsevenemang för begagnade båtar. Evenemanget ordnas på Åbo Båtvarv i Runsala.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter