Förflytta dig till innehållet

Åbo får ny enhet för neurologisk öppenvårdsrehabilitering

En gammal människas hand

Den nya rehabiliteringsverksamheten inleds i Åbo under våren. ÅU-foto


Neuroförbundet och Parkinsonförbundet inleder ett samarbete med KK Verve Oy, en av de större aktörerna inom rehabilitering i Finland.
KK Verve blir delägare i Neuropiste Oy, och tillsammans öppnar man enheten Neuropiste på Västerlånggatan nära tågstationen i Åbo.
Syftet är att bli en nationell aktör på marknaden för öppenvårdsrehabilitering. Genom att två nationella patientförbund samarbetar med en privatägd finsk rehabiliteringsspecialist vill man möta utmaningar som orsakats av förändringar inom branschen.

Många olika sorters behandlingar

Vid Neuropiste får patienter öppenvårdsterapi med specialisering på neurologisk rehabilitering, bland annat kontinensfysioterapi, lymfterapi, bedömning av funktionsförmågan, personlig vägledning, hemrehabilitering och distansrehabilitering.
Tjänsterna inkluderar även ergoterapi, talterapi och gruppterapi.
Företagets tjänster är avsedda för vuxna med neurologiska sjukdomar som MS eller Parkinsons sjukdom eller människor som är i behov av rehabilitering efter stroke eller hjärnskador.
Neuropiste inleder sin verksamhet i de nyrenoverade lokalerna efter att renoveringen slutförts i vår, så snart tillståndsprocessen med Åbo stad och Regionförvaltningsverket är klar.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter