Förflytta dig till innehållet

Åbo behöver snabbt fler svenskspråkiga dagvårdsplatser

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Det är mycket bekymmersamt att Åbo stad inte kunnat ordna tillräckligt med dagvårdsplatser för de svenskspråkiga barnen.
I dagsläget saknar 30 svenskspråkiga barn dagvårdsplats i höst.
Det är viktigt både för jämställdheten och för samhällsekonomin att båda föräldrarna efter att de fått barn kan gå tillbaka till arbetet när de vill.
Enligt FN:s barnkonvention är alla barn lika värda och ska ha samma rättigheter.  Det betyder att de svenskspråkiga barnen i Åbo ska ha rätt till en god småbarnspedagogik på sitt modersmål.
Genom att investera i småbarnspedagogik med hög kvalitet både vad gäller personal och lokaler kan vi stödja barnens utveckling i ett tidigt skede och också förebygga eventuellt utanförskap samt fånga upp barn som behöver stöd.
Åbo stad växer, fler barnfamiljer flyttar in och staden är ett attraktivt alternativ för svenskspråkiga familjer.
Det är mycket positivt, men då är det viktigt att staden hinner med att planera och vid behov bygga eller renovera lämpliga lokaler för småbarnspedagogiken.
SFP i Åbo jobbar aktivt med stadens tjänstemän för att hitta en lösning på denna akuta brist på dagvårdsplatser på svenska.
Anna-Karin Tötterman
Ordförande
SFP i Åbo rf.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter