Förflytta dig till innehållet

Åbo Akademi och Åbo stad ska samarbeta mera – skärgården och praktikplatser på agendan

Lilli Vainio
Borgmästare Minna Arve och rektor Mikael Lindfelt skriver på avtalet.
Bra samarbete. Både borgmästare Minna Arve och rektor Mikael Lindfelt är nöjda med samarbetet mellan Åbo Akademi och Åbo stad.
Åbo Akademi och Åbo stad vill satsa på samarbete inom utbildning och forskning. Det gemensamma målet är att göra Åbo till en ännu starkare stad inom forskning och utbildning. I…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Åbo Akademi och Åbo stad ska samarbeta mera – skärgården och praktikplatser på agendan

  1. Kerstin Jansson skrev

    Lycka till, men då hoppas jag verkligen att kommunikationen sker på svenska också! Förra veckan var jag på en ”workshop” i ett projekt gemensamt för TY och ÅA där det gemensamma språket till sist blev engelska ( suck). Efteråt gick min man och jag ut för att äta en bit mat i Åbo. Vi fick nyttig vardagsmotion innan vi hittade en restaurang som hade en svenskspråkig meny. Ingen på det nya Salutorget hade annat än finska eller finska plus engelska ( på ”scandinavian restaurant ”Agnes där jag vänligt frågade om en meny på svenska blev det bryska svaret ”no”. Vi traskade vidare och på Oobu fick vi utmärkt service på svenska och jättegod mat ( och min favoritchampagne på glas)! Hoppas flera röstar med fötterna och kräver svenska i affärer och restauranger.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter