Förflytta dig till innehållet

ÅA:s Sandler sadlar om – blir teknologidirektör i Helsingfors

Niklas Sander. Foto: Johan Backas


Åbo Akademis vicerektor med ansvar för forskning, Niklas Sandler är sedan årsskiftet teknologidirektör vid Nanoform i Helsingfors.
Sandler har varit professor i farmaci vid Åbo Akademi sedan 2009.
Han lämnar ändå inte akademin helt och hållet, utan fortsätter som vicerektor en dag i veckan mandattiden ut, det vill säga till och med den 31 juli 2019.
Rektoratet ser till att de arbetsuppgifter Sandler inte längre sköter tas hand om på ett lämpligt sätt under övergångsperioden.
– Under den här tiden kommer jag att fokusera på att följa upp profileringen av forskningen vid Åbo Akademi och stöda arbetet med att bereda akademins nya strategi, säger Sandler i ett pressmeddelande.
Nanoform är ett innovativt läkemedelsutvecklande företag inom nanoteknologibranschen.
I Sandlers roll kombineras en betydande kunskap om forskning och utveckling med kommersiell expertis, för att utveckla de teknologiska resurser som behövs för att tillfredsställa Nanoforms tillväxtambitioner, sägs det i pressmeddelandet.
– Jag är ivrig att ansluta mig till Nanoforms dynamiska miljö och ett team som drivs av en passion för att utveckla läkemedelsindustrin. Min karriär har fokuserat på att hitta nya innovativa tillämpningar av forskning inom läkemedelstillverkning. Nanoforms utveckling och kommersialisering av unik nanoniseringsteknologi är ett exempel på hur innovationer förändrar fältet, säger Sandler.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter