Förflytta dig till innehållet

ÅA:s rektor säger nej till planerat seminarium: "kan relateras till kränkande uttalanden och osakligt beteende"

Åbo Akademis flagga. foto: Stefan Crämer

Åbo Akademi. foto: Stefan CrämerDet blir inget av den filmvisning och paneldebatt som Intresseföreningen för jämställdhet vid Åbo Akademi ville ordna den 19 november.
Åbo Akademi upplåter inte sina utrymmen för seminariet, meddelar ÅA i ett pressmeddelande:
”… efter att ha fått mer information om innehållet i programmet har Åbo Akademis rektor Mikko Hupa, med stöd av rektors ledningsgrupp, beslutat, att seminariet inte får hållas i Åbo Akademis utrymmen.”
Jämställdhet ur ett mansperspektiv är en aktuell och viktig fråga, enligt pressmeddelandet, men ledningsgruppen anser att seminariets program ”bygger på element som kan relateras till kränkande uttalanden och osakligt beteende”.
Det kan inte accepteras, enligt pressmeddelandet.
– Åbo Akademis jämställdhetsprogram betonar vikten av att säkra jämställdhet för alla individer, det handlar om trygghet och välmående hos både personal och studerande. För det behövs först och främst en dialog som förs på ett sakligt och vetenskapligt kritiskt sätt. Med det vill jag säga att Åbo Akademi som universitet tar avstånd från kränkande beteenden av alla slag, säger rektor Mikko Hupa.

Läs också ÅU:s tidgare artiklar om seminariet

Akademisk ilska mot metoo-kritiskt evenemang – läs uppropet som kräver ”kurage” av ÅA:s ledning
Förening vid ÅA bjuder in metoo-kritiska Alexander Bard
http://https://abounderrattelser.fi/aa-rektor-oppnar-inte-dorren-for-metoo-kritiker-vi-ville-fora-en-konstruktiv-diskussion-sager-arrangor/
 

Dela artikeln

2 kommentarer: “ÅA:s rektor säger nej till planerat seminarium: "kan relateras till kränkande uttalanden och osakligt beteende"

  1. Johan Andersson skrev

    Tragiskt att den här amerikanska trenden landstigit i Finland. Vill man ha ett säkert område var ens synpunkter inte utsätts för kritik borde man som ungdom stanna hemma hos mamma och inte börja på universitet. Vem är åsiktspolisen som deffinierar ”kränkande uttalanden”? Översteprästinnor inom genusvetenskap? Humanistiska ämnesföreningars studerande? Usch vad man igen får skämmas för sin alma mater som mer och mer börjar bli en riktig B-skola. Med alla nedskärningar finns det inte mycket till forskningsuniversitet kvar och nu ännu sådana här märkliga ställningstaganden.

  2. Göran Ek skrev

    Grattis till er alla som är för censur och ett ”jämställt” könlöst samhälle.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter