Förflytta dig till innehållet

ÅA valde ny ekonomidirektör

Åbo Akademis flagga. foto: Stefan Crämer

Tapani Harkila. Pressfoto


Ekonomie magister Tapani Harkila (f. 1979) är ny ekonomidirektör vid Åbo Akademi. Han tillträder vid årsskiftet. Harkila valdes ut bland elva kandidater och är utexaminerad från Åbo Akademi 2007 med redovisning som huvudämne.
Sedan 2010 är han anställd vid Cargotec med S:t Karins som stationeringsort. För närvarande ansvarar han för ibruktagande av mjukvarurobotik på Cargotec.
Universitetet skriver i ett pressmeddelande att Harkila har en gedigen erfarenhet av ekonomihantering, bland annat som ansvarig för huvudbokföringen.
Ekonomidirektören ”har en nyckelroll i att stöda ledningen tillsammans med hela universitetsservice och är medlem av Universitetsservices ledningsgrupp”, enligt rekryteringsannonsen i somras.
Den tidigare ekonomichefen, Jean-Mikael Öhman, rekryterades 2011. Han utsågs nyligen till ekonomichef för Pargas kyrkliga samfällighet.

Dela artikeln

En kommentar: “ÅA valde ny ekonomidirektör

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter