Förflytta dig till innehållet

ÅA-studeranden Anna Korkman ställer upp för SFP i valet: "Beslut under nästa riksdagsperiod ska vara tillräckligt ambitiösa"

Den senaste SFP-kandidaten är 23 år och kommer från Esbo. Foto: SFP


Anna Korkman kandiderar för SFP i riksdagsvalet i Egentliga Finlands valkrets. Korkman bor i Åbo, studerar folkrätt för fjärde året vid Åbo Akademi och är aktiv inom Röda Korset i Åboland.
Korkman säger att hon vill arbeta för ett Finland där mänskliga rättigheter respekteras och alla politiska beslut som görs är hållbara för klimatet och miljön.
– Finland är i akut behov av effektiva åtgärder och modiga politiska beslut för att motverka klimatförändringen och den snabbt minskande biologiska mångfalden. Som ung folkrättsstuderande känns det viktigt att aktivt kämpa för att de beslut som tas under den kommande riksdagsperioden är tillräckligt ambitiösa, säger Korkman i SFP:s pressmeddelande.
Ett annat område som Korkman upplever som viktigt är de ungas psykiska välmående.
– Det är inte acceptabelt att en så stor del av unga mår psykiskt dåligt idag och att studiepsykologerna är överbelastade. Mera resurser måste läggas på förebyggande åtgärder och stödmekanismer för de ungas välmående.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter