Förflytta dig till innehållet

ÅA planerar lämna sju byggnader vid campus – vill få modernare lokaler och stävja hyreskostnaderna

Jean Lindén
Byggnad på vintern
ASA-huset finns på listan med byggnader som Åbo Akademi planerar lämna.
Åbo Akademi (ÅA) kan snart komma att överge en lång rad gamla byggnader vid campus i Åbo. ÅA:s styrelse ska på onsdag diskutera en ny fastighetsplan. Enligt förslaget skulle akademin…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

3 kommentarer: “ÅA planerar lämna sju byggnader vid campus – vill få modernare lokaler och stävja hyreskostnaderna

  1. Bengt Sandell skrev

    När jag läste denhär artikeln måste jag titta i kalendern. Men nej, det var inte ett aprilskämt. Har bildningsuniversitetet Åbo Akademi ingen känsla för sin historia och den fördel det innebär att erbjuda en unik verksamhetsmiljö med byggnader av olika årgång och stil i stället för likriktade moderna kolosser?

  2. Margita Vainio skrev

    Det är synd att ÅA:s beslutsfattare av idag inte inser värdet av det unika, det vackra och och det pittoreska och av traditioner och donatorers generositet och omtanke. Allt det som skapat närhet, trivsel och goda grunder för framgångsrik forskning och undervisning genom tiderna. För Stiftelsen för Åbo Akademi är det pengar som gäller. Stora moderna universitetsbyggnader finns det många av i världen – ett Åbo Akademi av idag finns det bara ett.

  3. Jarl Ahlbeck skrev

    Både Gado och Axelia 1. var arkitektoniskt- tekniska missfoster från första början. Speciellt VVS var energislösande. Fula som stryk, den tidens ”betongbrutalism”. Men där skedde bra forskning och undervisning, husen var som extra hem för oss forskare. Men det är inte väggarna som skapar gemenskapen. Tack och adjö, hoppas rivningsbråtet kan användas till något nyttigt!

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter