Förflytta dig till innehållet

ÅA får donation från lokal bank

OP Åbonejden firar sitt 100-årsjubileum i år och donerar jubileumsåret till ära 20 000 euro till Åbo Akademi.

Donationen görs inom ramen för statens motfinansieringsprogram  och riktas till utbildningsområden inom samhällsvetenskaper och ekonomi.

– Universiteten är regionalt betydande aktörer och har en enorm betydelse för den lokala livskraften och för en hållbar ekonomisk utveckling, säger verkställande direktör Petteri Rinne.

Man i närbildArkiv/Pia Heikkilä
Petteri Rinne.

Universitetets roll när det gäller att tillhandahålla kvalificerad arbetskraft ökar regionens intellektuella och ekonomiska resurser, främjar välstånd och stärker det lokala näringslivet och den ekonomiska verksamheten, framhåller Rinne.

– Vi är mycket tacksamma för donationen som stödjer och underlättar vårt arbete för att ytterligare stärka samarbetet med näringslivet och den vägen föra in arbetslivsrelevans till våra utbildningar och vår forskning, säger Marko Joas, dekan vid fakulteten för samhällsvetenskaper och ekonomi vid Åbo Akademi.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter