Maria Hoikkala inte intresserad av kommundirektörsposten på Kimitoön

Henri Forss/SPT
en kvinna tittar i kameran
Maria Hoikkala jobbar som biträdande polischef inom Polisinrättningen i Sydvästra Finland. Hon säger att hon inte längre har intresse för tjänsten som kommundirektör. Foto: Henri Forss/SPT
Publicerad:

Kommundirektörsposten på Kimitoön kommer högst sannolikt att ledigförklaras, klarhet i det här fås under kommunstyrelsens sammanträde på måndag.

Styrelseordförande Wilhelm Liljeqvist sade på tisdagen till ÅU att en rekryteringsprocess eventuellt kan inledas den 9 november. Några kandidater hade i alla fall inte då hört av sig.

För fem år sedan, då Anneli Pahta valdes till kommundirektör i Kimitoön, var hennes motkandidat i sista omgången Maria Hoikkala.

Rösterna föll då 14-13. Det var SFP och Centern som presenterade Hoikkala alldeles i slutskedet av processen, då ansökningstiden för tjänsten redan gått ut.

ÅU ringer upp Hoikkala för att kolla hennes intresse för att ge sig in i processen en gång till. Ärendet känner Hoikkala förstås till, som uppvuxen på Kimitoön följer hon intresserat med vad som händer här.

Har någon kontaktat dig om kommundirektörstjänsten?

-- Nej, ingen har kontaktat mig och det hade jag nog inte heller väntat mig. Det är ju några år sedan det här var aktuellt, säger Hoikkala.

Något intresse för tjänsten har hon inte längre. Hon säger att hon avancerat inom sitt polisyrke och inte har några tankar på att byta jobb.

Maria Hoikkala jobbar som biträdande polischef inom Polisinrättningen i Sydvästra Finland.

Reporter (Kimitoön)
Publicerad: