Vallokalerna öppnade klockan nio – här kan du kolla var din vallokal finns

Stefan Holmström
Skylt vid vallokal
I valet väljs fullmäktige för 21 välfärdsområden.
Publicerad:

Idag är den egentliga valdagen i välfärdsområdesvalet. Vallokalerna håller öppet mellan klockan 9 och 20.

Ta med ett identitetsbevis, till exempel identitetskort, pass, körkort eller någon annan motsvarande handling försedd med foto.

En väljare får rösta enbart på det ställe som anges i det brev som skickats till röstberättigade. Platsen avgörs enligt var man har bott den 3 december 2021.

Om du inte hittar brevet kan du kolla var din vallokal finns på denna karttjänst. Det går också att ringa till det avgiftsfria servicenumret 0800 9 4771. Det går också att skicka ett Whatsapp-meddelande till 050 438 8730.

I valet väljs 79 medlemmar till fullmäktige för Egentliga Finlands välfärdsområde. Området har hand om områdets primärvård, specialiserad sjukvård, socialservice, tjänster för barn, unga och familjer, tjänster för befolkningen i arbetsför ålder, tjänster för äldre, mentalvårds- och missbrukartjänster, tjänster för personer med funktionsnedsättning, elev- och studerandevård, främjande av välfärd och hälsa samt räddningsväsendet.

De här tjänsterna har tidigare skötts av kommunerna och i vissa fall samkommuner.

De nya förtroendevalda inleder sitt arbete den 1 mars. Deras uppgift är att förbereda för det nya välfärdsområdet, som inleder sin verksamhet kraft 2023.

Mandatperioden fortsätter till den 31 maj 2025.

Publicerad: