Pargasnämnd: "Problemen förutsätter konkreta åtgärder"

ÅU-foto
En nalle som sitter vid ett bord.
ÅU-foto
Publicerad:
Turbulensen inom barnskyddet drabbar många familjer som lider av att personalen ständigt byts ut. ÅU-foto

Social- och hälsovårdsnämnden i Pargas höll ett extra möte på onsdagen för att diskutera krisen inom barnskyddet.

– En enig nämnd är mycket medveten om problemen och förutsätter konkreta åtgärder och kontinuerlig uppföljning av situationen, konstaterar nämnden i det pressmeddelande som sändes ut på kvällen.

Inga tjänstemän var närvarande under mötet.

Situationen kan inte fortsätta på nuvarande sätt, fortsätter nämnden, och hänvisar till att det nästa vecka ska fattas beslut om åtgärder. Social- och hälsovårdsnämnden har nästa ordinarie möte på torsdag den 12 april.

Både ny och gammal personal behöver få tillräckligt och fortgående stöd i sitt arbete, skriver nämnden, som vill skapa ett sådant arbetsklimat inom barnskyddet att de som behöver hjälp verkligen får det.

– Fokus ligger även på att rekrytera ny, kunnig personal och att få den kvarvarande personalen att känna sig uppskattade, enligt pressmeddelandet.

Öppenhet och en ärlig kommunikation mellan alla parter är en hörnsten i verksamheten, skriver nämnden, som efterlyser ett fullt stöd för familjeenhetens nya chef Sami Salmivirta, så att han ska kunna organisera arbetet på ett ändamålsenligt sätt.

– Vi vill i fortsättningen komma bort från att släcka bränder och i stället fokusera på förebyggande åtgärder, avslutar nämnden sitt pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ:

  • Nygrén om barnskyddskrisen: Jag känner mig maktlös
  • Familjeproffs har fått nog: Pargas måste lösa barnskyddskrisen
  • Paula Sundqvist om barnskyddskrisen: Kritiken är missvisande
  • Bakläxa för barnskyddet i Pargas
Publicerad: