Arbisföreläsning i Åbo om de finlandssvenska mediernas framtid

Ilmari Fabritius (Yle)/Linnéuniversitetet/ÅU
ett bildkollage med tre män i porträttbild
Jonas Jungar (t.v.) från Svenska Yle, Tom Simola (t.h.) från ÅU och medieforskaren Ari Nykvist från Linnéuniversitetet i Kalmar diskuterar de finlandssvenska mediernas framtidsutsikter.
Publicerad:

Vilken är framtiden för de finlandssvenska medierna? Hur blir det till exempel med våra viktiga regionala medier som ÅU och Yle Åboland?

På Arbis onsdagsföreläsning den 8 november klockan 18 ger Åbo Underrättelsers chefredaktör Tom Simola och Jonas Jungar, som är innehållschef för journalistik och etik vid Svenska Yle, sin syn på framtiden för de finlandssvenska medierna.

Medieforskaren, PD Ari Nykvist från Linnéuniversitet i Kalmar inleder kvällen med att berätta om resultaten för deras färska forskningsprojekt "Unga och nyheter". Nykvist leder också den avslutande diskussionen där såväl medierepresentanterna som publiken kan delta.

Föreläsningen ingår i Arbis specialprogram under Svenska veckan och är därför undantagsvis avgiftsfri för förhandsanmälda (det går att förhandsanmäla sig fram till klockan 15 på onsdag). Anmälning vid dörren är avgiftsbelagd.

Platsen är Föreläsningssalen på entréplan i institutshuset vid Kaskisgatan 5 i Åbo.

Svenska veckan på Arbis fortsätter sedan med den traditionella Aftonkonserten på fredag kväll klockan 18 fram till cirka klockan 20. Också Aftonkonserten är Svenska veckan till ära avgiftsfri och kräver ingen förhandsanmälning.

Publicerad: