17-åring från Nådendal fortfarande försvunnen – ryggsäck hittades i samband med spaningsoperation

Publicerad:

17-åriga gymnasieeleven Otso Setälä från Nådendal är fortsättningsvis försvunnen. Setälä försvann på fredagen och sågs senast i sitt hem på Mannerheimintie i Nådendal kring lunchtid.

På lördagskvällen och natten till söndagen utförde polisen en spaningsoperation på området Armonlaaksontie-Ruonantie-Aurinkotie-Järveläntie i Nådendal. Spaningsområdet är ett bostadsområde med mindre skogspartier.

Jourhavande utredningsledare, kriminalkommissarie Kaarle Lönnroth berättar att spaningsområdet bestämdes enligt den försvunnes telefonuppgifter.

-- Via telefonuppgifterna har vi en uppfattning om var Setälä kan ha rört sig. Därtill har vi talat med hans vänner och bekanta.

I samband med spaningsoperationen hittades Setäläs ryggsäck med innehåll i terrängen i Maijamäki. Hans telefon har också hittats. I övrigt gav spaningarna inga resultat.

-- Operationen pågick ganska länge. Utöver polisen deltog frivilliga räddningstjänsten och Setäläs vänner i efterspaningarna.

Lönnroth berättar att polisen har fått in en del tips om fallet, men ännu inget avgörande.

-- Än så länge har vi inte hittat något som tyder på brott.

Lönnroth berättar att polisen nu noggrannare kommer att gå igenom all information kopplat till fallet och hoppas på att fler tips kommer in som kan vara till hjälp i utredningen.

Enligt polisens information var Setälä klädd i jeans, en mörkblå dunjacka, en grå mössa, svarta länktossor och gråa fingervantar då han gick hemifrån på fredagen. Då hade han också med sig ryggsäcken som hittades i samband med efterspaningarna.

Man kan kontakta polisen på numret 0295 447 088 ifall man har information som eventuellt kan hjälpa utredningen.

Publicerad: