Lördagsöppet ska förlänga säsongen

Tarja Rautiainen är vd för Nådendals turism, Visit Naantali. Foto: Monica Forssell
Publicerad:

Turisterna i Nådendal är lätt räknade den här tiden på året. Men så är också begivenheterna få och de flesta av caféerna och restaurangerna är stängda.

– Vårt rykte som en sommarstad är segt. Så segt, medger Tarja Rautiainen, vd för Visit Naantali.

Men en lång räcka av olika evenemang ska så småningom vända skutan, menar Rautiainen. Sommaren är som sig bör späckad med program.

Renoveringen av trädgården i Gullranda har skjutits upp med några år och det betyder att det också i sommar är möjligt att besöka trädgården. Matevenemanget SMAKU från Borgå lanseras i Nådendal i juni och Apocalyptica uppträder i Kyrkoparken, för att nu nämna några exempel på sådant som händer i Nådendal i sommar.

Men också för hösten finns det redan program.

I augusti uppträder Tom Jones i Nådendal, Muminvärlden håller höstöppet några veckoslut i oktober, det ska tändas lampor, firas lillajul och utlysas julfred.

I höst provar företagarna också på lördagsöppet i flera butiker, restauranger och caféer i staden.

– Att visa att vi inte stänger allt i augusti kräver stort tålamod och marknadsföring, säger Rautiainen.

Samarbete med Pargas

I år samarbetar Nådendal också med Pargas kring bussresor i anknytning till evenemanget Skärgårdens skördemarknad. Resorna går från Åbo via Nådendal till marknaden i Röölä, med Östern till marknaden i Nagu och tvärtom från Åbo via Nagu och Röölä till Nådendal och tillbaka till Åbo.

– Det här är ett sätt att öppna upp skärgården också för dem som inte har egen båt eller bil, förklarar Rautiainen.

Webbchef, reporter
Publicerad: