Så mycket dyrare blir det att kryssa med Viking Glory – "Jag hoppas och tror att priserna inte avskräcker"

Viking Line
ett fartyg på havet
Det blir betydligt dyrare att kryssa med Viking Glory än med Amorella.
Publicerad:

Viking Line har redan sålt tiotusentals biljetter till Viking Glory som börjar trafikera mellan Åbo och Stockholm i vår. Biljetterna släpptes i onsdags och under det första dygnet bokades 25 000 resor, säger lanseringschef Lotta Lindroos.

Något exakt datum för när jungfruturen blir av är ännu inte bestämt, men det går att boka resor från och med den första mars.

– Det är den första månaden som har väckt mest intresse och mars börjar redan vara fullbokad. Det är glädjande att det främst är de finare hytterna som sviterna, premiumhytterna och seaside comforthytterna som har varit mest efterfrågade och det finns inte många lediga sviter kvar.

– Det verkar som om de som förstår sig på sjöfart och kryssningar har varit tidigt ute för att få vara med och uppleva något nytt, säger Lindroos.

Arkiv/Jesper Lindblom
kvinna vid terminalen i Åbo
Lotta Lindroos är glad över det stora intresset för Viking Glory.

I och med det nya fartyget justeras priserna och en kryssning med Viking Glory blir avsevärt dyrare än med Amorella. Den sista februari kostar den billigaste dagskryssningen med Amorella till Stockholm 22 euro, nästa dag är priset 54 euro.

Den första lördagskryssningen med Viking Glory kostar 92 euro, för Amorellas sista lördagskryssning i februari betalar man 30 euro. Men man kan inte riktigt jämföra en kryssning med Amorella under normalsäsong med ett helt nytt fartyg, säger Lindroos.

– Priserna baserar sig på helheten och det nya konceptet. Jag hoppas och tror att priserna inte avskräcker våra passagerare och att man får valuta för pengarna. Vi strävar alltid till att vara prisvärda.

– Man ska inte heller titta enbart på enskilda dagar eller månader, vissa tider är det mindre tryck på resandet och då är det förmånligare, medan det under somrarna och loven är mera efterfrågan och då går priserna upp.

Även om det inte är bestämt när Glory kastar loss för första gången har det redan kommit flera förfrågningar om jungfrukryssningen, och när man kan boka biljetter till den, säger Lindroos.

– När den kommer till salu blir den säkert fullbokad. Kryssningen har väckt intresse i Skandinavien, Tyskland och Spanien och det är ju roligt att det efter de här tunga tiderna finns en efterfrågan och ett behov bland folk att komma ut och resa.

Reporter (Åbo)
Publicerad: