Vi fortsätter fira regnbågsmässor

Åbo Underrättelsers logo
Publicerad:

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Kyrkan. Jag har en dröm om en Kristuscentrerad kyrka. En kyrka som är lika radikal och brinnande som Herren Jesus Kristus själv. En kyrka som förkunnar Gud kärleksevangelium och som är tydlig och berörande i sitt budskap.

Jag har en dröm om en kyrka som inte dömer, inte diskriminerar, inte stöter bort. En kyrka som har ett varmt och välkomnande ansikte och ett passionerat hjärta.

Jag har en dröm om en kyrka där karismatiker, högkyrkliga, folkkyrkliga, lågkyrkliga, heavydiggare, tondöva, lovsångsdansare, schlagerfantaster och psalmälskare kan få möta Gud med sina gåvor och på sitt sätt.

Jag har en dröm om en enad Kristi kyrka. En kyrka där vi alla kan mötas kring samma altarbord. Och konkret bli en enda kropp, ett enda bröd, en enda mänsklighet.

Så länge det finns personer inom regnbågsfolket som vill vara med och bygga församling genom att ordna regnbågsmässor, så kommer vår församling att fira regnbågsmässor.

Så länge det finns personer som känner sig tryggare och mer sedda i en regnbågsmässa än i en söndagshögmässa, så kommer vår församling att fira regnbågsmässor.

Så länge det finns personer som upplever att kyrkan fördömer och stänger ut regnbågsfolket, så kommer vår församling att fira regnbågsmässor.

Så länge det finns heterosexuella vita cis-män och -kvinnor som ifrågasätter regnbågsfolkets tolkningsföreträde gällande behovet av regnbågsmässor och upplevelsen av trygghet/otrygghet, av att vara välkommen/ovälkommen, så kommer vi att välja att lyssna på regnbågsfolkets upplevelser och erfarenheter.

Mia Bäck Kyrkoherde i Åbo svenska församling

Publicerad: