Smycken för tusentals euro stals i Lojo – polisen efterlyser tips

Publicerad:

Två män misstänks ha stulit smycken av en äldre kvinna i Lojo i lördags.

Männen, som talade dålig engelska, närmade sig kvinnan då hon var på väg hem till sig. De hjälpte henne in i bostaden och pratade om en påstådd renovering som skulle inledas i husbolaget. Den ena mannen hjälpte kvinnan att ta av sig ytterrocken samtidigt som den andra mannen gick runt i hemmet under cirka fem minuter.

Kort efter att männen avlägsnat sig upptäckte kvinnan att två halsband som hon hade haft runt halsen hade försvunnit. Flera smycken saknades också från en byrå. Smyckenas sammanlagda värde är tusentals euro.

Polisinrättningen i Västra Nyland efterlyser tips om de två männen som rört sig på Paikkarigatan i Lojo efter klockan 16 under lördagen den 16 september. Männen är i 30-årsåldern.

Den ena mannen är över 185 centimeter lång, medan den andra är kring 170 centimeter lång. Båda har mörkt hår och har något mörkare hy. Männen hade på sig midjelånga vindtygsjackor.

Tips och iakttagelser kan förmedlas till adressen vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi eller till numret 0295 413 031 (telefonsvarare).

Publicerad: