Klimat och vetenskap

Åbo Underrättelsers logo
pensionär, Helsingfors och Pargas
Publicerad:

Det är bra att Robert Österbacka i sin intressanta kolumn i ÅU 22.02.2021, påminner oss om att det råder delade meningar inom vetenskapskåren,om storleken och osäkerheten kring faktorerna som påverkar klimatförändringen. Det är emellertid ett synnerligen djärvt påstående att det råder konsensus om att det är människan som förorsakar klimatförbränningen genom förbränning av fossila bränslen. Media tycks ha lagt lock på alla avvikande åsikter.

Till exempel inte ett ord om att 500 prominenta forskare från 23 olika länder, senaste oktober, i en skrivelse till FN-chefen Guterres i vilken man ifrågasätter tesen om att det är koldioxiden som är orsaken till klimatförändringen."Stockholmsinitiativet" som bildades 2009 varnade för uppfattningen att det är koldioxid som driver klimatet.

Dokumentet undertecknades av ca 1000 personer(varannan med professors rang)engagerade i klimatforskning. Prominenta forskare såsom Edvin Berry (USA),professor Gösta Pettersson (Se) Björn Lomberg (Da), med flera kritiserar alla den förhärskande mediarapporteringen angående co2s roll i klimatutvecklingen. Nobelpristagaren i fysik 1965, Richard Feyman förklarade på 80-talet,att det är teoretiskt omöjligt för koldioxid att påverka klimatet.

pensionär, Helsingfors och Pargas
pensionär, Helsingfors och Pargas
Publicerad: