Digitaliseringen förändrar arbetssätten och utrymmesbehoven permanent

Åbo Underrättelsers logo
Publicerad:

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Arbetssättenförändraspermanentbådeinomdenprivataochoffentliga sektorni takt med den digitala utvecklingen. Coronaepideminhargivitenstörreacceptansför till exempeldistansarbeteochförsnabbatför sin del dendigitala trenden.

Denfysiskaarbetsplatsenharintesåstorbetydelsesomtidigare och den digitala utvecklingen har gett oss enorma möjligheter. MedtankepåPargassomhelhet,såärdettaenverkligmöjlighet och förutsättning,eftersomviärenutspriddkommun med långa avstånd, tillika som vi konkurrerar om inflyttning med närliggande kommuner.

Hos många arbetsgivaregårman framåt med stormstegför att använda digitala verktyg optimalt i verksamheterna för att upprätthålla konkurrenskraften där även distansarbetet möjliggörs i allt större grad.Allt fler arbetsgivare och organisationer ser digitaliseringen av arbetssättensom en förutsättning, därdirektakontorsutrymmenintemerärbundnatillenvissarbetsuppgift och där de digitala arbetssätten tas med i verksamheterna.

Detärinteekonomisktförnuftigtattupprätthållautrymmensominteanvändsoptimalt då arbetet kan göras på ett nymodigt sätt. Dessamedelkanistället investeras påpersonalenochderasvälmående.

Dendigitalautvecklingengerstoramöjligheteromdenär välplanerad. Det vore strategiskt viktigt att också Pargas tar vara på dessa möjligheter maximalt. Detta bör således vara en naturlig del i Pargasegen strategi där det konsekvent arbetas för att digitalisera verksamheternas arbetssätt och utvidga det digitala serviceutbudet för invånarna i Pargas.

EttdigitaltPargasärvadvivillse iframtiden. En vacker skärgårdsstad vardukanjobba,bo och få serviceflexibelt.

Pargas socialdemokrater - Paraisten sosiaalidemokraatit 

Publicerad: