Tummen upp för ÅU!

Publicerad:

Eftersom Posti anser att det räcker med post en gång i veckan för min del, beslöt jag övergå från papperstidningar till e-tidningar. Jag hade fortlöpande prenumeration på både ÅU och Husis.

Båda tidningarnas prenumerationsperiod började 24.6. Jag försenade mig en aning: 26.6 avbeställde jag Husis med ett mejl och prenumererade på e-Husis, samma förfarande med ÅU. Vad hände? Husis fortsatte att komma till 2.7 samt senare en faktura för tiden 24.6– 2.7.

I ett svarsmejl meddelar förläggaren att papperstidningen inte ”kunde” avbrytas tidigare och då jag ”fått” tidningen bör fakturan betalas. I sanning minimalt kunnande för vilket kunden skall betala! Med en faktureringsavgift på 5 euro blev räkningen 16 euro. Jag ansåg summan inte värd att strida om med någon indrivningsfirma. Jag har nu e-Husis ett knappt halvår framöver. Efter det sällar jag mig till skaran av före detta Husis-prenumeranter.

Annat är det med ÅU. Papperstidningen upphörde omedelbart och ingen faktura för tiden 24–26.6 har jag sett. Båda tummarna upp!

Torolf Öhman

Killingholm, Korpo

Publicerad: