Frontalkrock i Kakskerta – flera trafikolyckor under fredagen i Åbo

Monica Forssell
Snöyra på motorväg, hastighetsskyltar som visar 80 på bägge sidor om vägen
Körförhållandena har varit utmanande på vägarna i regionen i dag.
Publicerad:

En frontalkrock mellan två personbilar inträffade i korsningen av Brinkhallsvägen och Varvsvägen i Åbo på fredagseftermiddagen. Enligt vägtrafikcentralen Fintraffic var väg 1821 stängd på avsnittet mellan Hylkilahti och Kakskerta kyrka i ungefär 40 minuter.

Egentliga Finlands räddningsverk meddelar att två personer har förts till sjukhus för vård, men att det inte handlar om några allvarliga personskador.

Olyckan inträffade klockan 15.19 och vägen stängdes ungefär en halvtimme senare.

Något senare, vid fyratiden, inträffade en annan trafikolycka på samma väg i Hirvensalo. Den här olyckan skedde mellan Kaistaruddens vägskäl och Tammisto rondell. Räddningsenheterna märkte på vägen tillbaka från sitt tidigare uppdrag att en personbil hade kört i diket. De stannade och hjälpte föraren upp ur diket. Ingen skadades i dikeskörningen.

Strax före klockan 14 inträffade även en mindre trafikolycka mellan två personbilar på riksväg 9. Ingen skadades i den olyckan.

Under eftermiddagen har körförhållandena varit utmanande i Egentliga Finland och i Nyland på grund av det ymniga snöfallet. Föret på vägarna är dåligt och snön kan skymma sikten.

Publicerad: