Därför är Åsa Gustafsson vår riksdagsvalskandidat

Publicerad:

Riksdagsvalet närmar sig och vi kan i olika medier ta del av kandidaternas vallöften.

Vi som känner Åsa Gustafssons vet att hon fokuserar på saker hon även tidigare har arbetat för och som idag är mer aktuella än någonsin.

Vi har nu levt med konsekvenserna av den senaste lågkonjunkturen. Stora reformer, kommunsammanslagningar, minskad personal både inom skola och inom hälsovård, allt fler marginaliserade, stort antal arbetslösa.

Åsa har en lång erfarenhet av kommunalt och privat socialarbete, samt har den kompetensen som det nu finns behov av på riksnivå. Dessutom vågar hon ifrågasätta de nuvarande serviceformerna samt vet hur vi bäst ror iland välmående på ett ekonomiskt hållbart sätt.

De nya riksdagsledamöternas största utmaning är onekligen förnyelsen av socialskyddet och social- och hälsovårdsreformen för den torde inte bli klar av denna regering. För att vi också i framtiden skall ha välmående barn, unga och vuxna som kan ta hand om landets framtid och framgång, behövs det nu beslutsfattare som känner till det konkreta behovet som finns inom landets hela sociala sektor.

I dessa lagberedningar behövs det sakkunskap och mod på riksnivå för att föra alla människors talan, ung som gammal, fattig som rik. Vi vet att Åsa har det mod och den sakkunskap som behövs just i dessa frågor. Hon vet att statskassan måste balanseras men också att vi inte har råd att mista ett enda barn, en ung, en vuxen eller gammal pga. stora reformer eller massiva omorganiseringar.

Åsas politiska kompetens samt kunskap och erfarenhet vad gäller barnskydd, men även insyn i utbildningssektorn där hon har jobbat som skolkurator. Hon vill arbeta för en hållbar miljö och hennes fullständiga tvåspråkighet, gör att hon har de kvalifikationer som behövs i riksdagen.

Åsa kommer att jobba för att alla ska ha rätt till ett bra liv och en trygg framtid, därför stöder vi henne!

Margit Forssell

S:t Karins

Kristina Gustafsson-Kulmala

S:t Karins

Gunder Gustafsson

Kimitoön

Christine Grandell

Grankulla

Charlotta Häggblom

S:t Karins

Monica Hedström Järvinen

Pargas

Alexander Kukko

Åbo

Izabella Lundberg

S:t Karins

Taru Luukkala

Åbo

Aya Lundsten

Pargas

Lisa Molander

S:t Karins

Peter Peltonen

Pargas

Anna Sell

S:t Karins

Pia Sidbäck

Åbo

Satu Siltanen

S:t Karins

Erica Silventoinen

Korpo

Toni Silventoinen

Korpo

Svante Stenström

Västanfjärd

Inkeri Strömfors

Kimitoön

Kim Strömfors

Kimitoön

Publicerad: