"Är det förenligt med god sed att låta kommunens minderåriga barn fungera som valreklamskanaler ut till hemmen?"

Publicerad:

Under den gångna veckan har det höjts på ett och annat ögonbryn när det uppdagats att icke-namngivna riksdagsvalskandidater uppställda på SFP:s lista har besökt lågstadieskolor och eftis i de olika kommundelarna i Pargas.

FSL har utmanat riksdagsvalskandidaterna att skugga lärare ute i kommunerna för att få en inblick i skolornas vardag.

En god tanke och en bra idé i sig under förutsättning att man håller sig saklig och politiskt neutral, om än med darr på den moraliska ribban med tanke på stundande riksdagsval.

Valmaterialet bör dock lämnas hemma!

När det nu bevisligen har diskuterats riksdagsvalskandidatur, en ensidig partipolitik och delats ut SFP-material så anser vi däremot att man uppvisat ett synnerligen bristande omdöme och brutit mot god sed!

Vi ställer oss därför frågan vilken SFP:s linje är i denna sak och om man tycker att det är förenligt med god sed att verka politiskt också i våra daghem och lågstadier, samt låta kommunens minderåriga barn fungera som valreklamskanaler ut till hemmen?

Vi önskar också klara direktiv och en enhetlig linje från bildningens sida i hur de politiska partierna och deras representanter får verka i kommunens skolor och daghem.

SDP i Pargas

Samlingspartiet i Pargas

Nina Söderlund

Fullmäktigeledamot för Vänsterförbundet i Pargas

Publicerad: