Knivmannen som rörde sig i Åboskola har ännu inte hittats

Kim Lund
Fyra polisbilar på en gård
Polisen var snabbt på plats vid skolhuset, den första patrullen redan inom två minuter. Totalt fyra patruller ryckte ut.
Publicerad:

Den person som rörde sig med kniv i Åbo yrkesinstituts skolhus på Aningaisgatan på tisdagen har ännu inte påträffats. Polisen fortsätter utreda händelsen och försöker få tag på personen.

Efter tisdagens incident i skolfastigheten har det inte kommit in några fler anmälningar, så personen verkar inte ha orsakat någon fara vid någon annan plats eller tidpunkt, skriver polisen i sitt pressmeddelande.

Enligt polisens uppgifter har personen inte utgjort något konkret hot eller fara för dem som befann sig i närheten. Ingen har heller skadats i samband med händelsen i skolhuset.

– För studerandena som fanns på plats kändes situationen säkert hotfull, då de ringde nödnumret. När polisen kom till platsen och granskade lokalerna var läget lugnt, säger undersökningsledaren, kriminalöverkommissarie Lasse Höysti i pressmeddelandet.

Polisen utreder fallet som olaga hot, men brottsrubriceringen kan ändras då förundersökningen framskrider.

Polisen nåddes av larmet om en person med eggvapen i skolhuset på Aningaisvägen på tisdagseftermiddagen.

Den första patrullen ryckte ut till platsen klockan 13.43 och var framme på mindre än två minuter. Därefter kom flera patruller till platsen.

– Polisen tar anmälningar och brottsmisstankar om hotfulla situationer vid läroinrättningar på mycket stort allvar och strävar efter att stoppa våldsamt beteende så fort som möjligt, säger Höysti i pressmeddelandet.

Publicerad: