Smal tillväxt i Egentliga Finland

Blygsamma förhoppningar. De små- och medelstora företagen i Egentliga Finland är försiktigt optimistiska. Bilden från businessfestivalen Shift i Åbo i maj. ÅU-foto
Publicerad:

Den ekonomiska tillväxten inom industrin i Egentliga Finland syns inte till bland de små- och medelstora företagen i landskapen. Det framgår av den senaste företagsbarometern.

Företagarna i landskapet ser lite ljusare på framtiden, jämfört med företagare i övriga Finland, men uppsvinget är inte stort jämfört med den mätning som gjordes i våras.

I hela landet tror 47 procent av företagarna ser en positiv ekonomisk trend. I Egentliga Finland är den siffran 49 procent. I våras var siffrorna 44 procent (hela landet) respektive 43 procent (Egentliga Finland).

I branschtidningen Yrittäjät säger Hanna Munter, vd för Egentliga Finlands företagare, att den positiva strukturomvandlingen inte märks bland de små- och medelstora företagen.

– Tillväxten är väldigt smal, säger Munter som vill se strukturell förnyelse, alltså mer flexibilitet, lokala löneavtal och moderata löneökningar.

BAROMETERN FÖR EGENTLIGA FINLAND (på finska).

Publicerad: