Fem släpkärror med verktyg, mopeder och elsparkar – omfattande stöldvåg i Salotrakten

Arkiv/Oliver Heikkinen
Polis, polisbil, patrull, polisen i sydvästra Finland, brott, kriminalitet.
Polisen utreder en serie stölder som har skett under våren 2024 i Salotrakten.
Publicerad:

En serie på tiotals stölder i Salo är under utredning. De misstänkta gärningspersonerna har under våren stulit en ansenlig mängd egendom, meddelar polisen.

Brotten har i huvudsak skett under 2024. Polisen har under förundersökningen beslagtagit mer än fem släpkärror fyllda med stöldgods.

Bland stöldgodset finns ansenlig mängd elverktyg, som cirkelsågar, borrmaskiner, vinkelslipmaskiner och andra byggverktyg. Olika slags färdmedel finns också bland stöldgodset, som elsparkcyklar, mopeder och motorcross.

Två män misstänks för brotten. Den ena mannen är född på 1970-talet och den andra är född på 2000-talet. På polisens begäran har tingsrätten häktat männen.

– Polisen har fortfarande en stor mängd egendom i beslag, som misstänks vara stulet, men vi har inte hittat ägaren till egendomen, säger utredningsledaren, kriminalkommissarie Jukka Kyynäräinen i ett pressmeddelande.

Polisen uppmanar i synnerhet personer som bor i Salotrakten att göra en brottsanmälan ifall de har blivit bestulna på sådan egendom som polisen tagit i beslag.

Publicerad: