Man hittades död vid Lojosjön – nu efterlyser polisen tips

För en vecka sedan, tisdagen den 11 juni, hittades en död man vid stranden till Lojosjön. Polisen i Västra Nyland utreder mannens identitet och dödsorsak.

Mannen, som är mellan 50 och 60 år gammal, hittades i vattnet av en person i Routio-området. Anmälaren ringde räddningstjänsten omedelbart. Myndigheterna dödförklarade mannen.

Kriminalkommissarie Robin Hulden säger i ett polisens pressmeddelande att man för närvarande inte misstänker något brott i samband med mannens död. Polisen har inte hittat några tecken på våld mot honom.

– Förutom att fastställa dödsorsaken utreder polisen mannens identitet. Han hade inga identitetshandlingar och ingen person som matchar mannens signalement har rapporterats försvunnen, säger Hulden.

Polisen ber allmänheten om information som kan hjälpa till att fastställa mannens identitet. Mannen, som är cirka 199 centimeter lång och har en smal figur, var klädd i en vindjacka (bilden), en blåaktig skjorta, svarta vindbyxor och gymnastikskor.

Uppgifter om mannens eventuella identitet eller till exempel hans tidigare förehavanden ska anmälas per e-post till vihjeet.lansi-uusimaa@poliisi.fi eller till journumret 029 541 3031.

Polisen
Sönderriven vindjacka i ljusblått
Den här vindjackan hade mannen på sig.
Publicerad:
Publicerad: