M/S Mariella i Engelska kanalen på väg mot Italien – stämningen är på topp, säger kaptenen från Kimitoön

Privat
en sjökapten på ett fartyg
Stefan Karell för befälet på M/S Mariellas sista resa under Viking Lines flagg. "Det känns lite vemodigt".
Publicerad:

Efter att Viking Line i onsdags meddelade att man sålt M/S Mariella till det fransk-italienska rederiet Corsica Ferries tog det inte länge förrän hon kastade loss och tog kurs mot Savona i Italien.

Redan på natten till lördagen avgick fartyget från Helsingfors med en besättning på 27 man.

När ÅU når befälhavaren Stefan Karell från Kimitoön är Mariella vid Dover i Engelska kanalen, säger han i ett textmeddelande att allt är väl ombord.

– Stämningen är på topp och det är lite spännande. De flesta av oss har seglat på Östersjön mellan Helsingfors och Stockholm de senaste 10–20 åren. Själv har jag varit här sedan år 2018.

Karell säger sig vara lyckligt lottad att få vara med om den sista resan under Viking Lines flagg, även om det säkert kommer att kännas vemodigt vid flaggbytet och avmönstringen.

– Mariella har varit som ett andra hem för många av oss "vikingar" ombord. Det har rått en speciell Vikinganda och de flesta hade nog sett fram emot fortsatt trafik i Viking Lines regi. Samtidigt har vi förståelse för affären och vi är glada att den blev av. Nu väntar vi alla på att få Viking Glory i trafik.

Mariella beräknas anlöpa Savona i norra Italien på söndag.

Reporter (Åbo)
Publicerad: