Nya detaljer om bebis-stölden i Vittis – mamman utsattes för grovt och rått våld

Publicerad:

Polisen har fått fram flera detaljer i fallet där en kvinna kidnappade en bebis i Vittis (Huittinen) den 28 september.

Den brottsmisstänkta hade i en grupp på sociala medier föreslagit att hon och offret skulle träffas för en promenad. Kvinnorna kände inte varandra sedan tidigare.

Efter en stund misshandlade kvinnan mamman och stal hennes barn. Enligt kriminalkommissarie Anna Kivimäki på Polisinrättningen i Sydvästra Finland var våldet både grovt och rått.

– Kvinnan slog mamman med en hammare i huvudet. Hon klarade sig ändå utan allvarliga skador.

Polisen misstänker att kvinnan hade planerat babykapningen och att offret valdes ut för att hon hade ett nyfött barn. Kvinnan hade också bokat bussbiljetter på förhand.

Hon greps ett par timmar efter dådet i en buss i Helsingfors. Bebisen var oskadd. Kvinnan misstänks också ha lurat den person som hon skulle träffa i Helsingfors.

Polisen har avslutat sin förundersökning och fallet går till åtalsprövning. Brottsrubriceringarna är grov misshandel och grovt frihetsberövande. Åtal måste väckas senast den 12 januari.

Kvinnan har varit häktad sedan september.

Artikeln korrigerad 21.12 klockan 14.00. Personen den misstänkta misstänks ha lurat var inte med i bussen, de skulle träffas i Helsingfors. Ordet "baby" är också korrigerat till "bebis".

Reporter (Åbo)
Publicerad: