Ingen första maj utan picknick och Vårdberget fylldes av studentmössor också i dag – se bilderna!

Carina Holm
picknicksällskap runt picknickbord i park
Förstamajpicknick med stil på Vårdberget i Åbo.
Publicerad:

Mängder av små och stora picknicksällskap och ett hav av vita och aningen mer gulnade studentmössor fyller Vårdbergsparken på första maj. Majsol ler och det gör också de förstamajfirare som ÅU träffar.

Carina Holm
tre kvinnliga studenter med studentmössor på picknick
Moa Sundelin, miljö- och marinbiologistuderande, Alva Wargh, studerande i småbarnspedagogik i Vasa och Lydia Ahlö, socionomstuderande från Vasa, alla ursprungligen från Larsmo tycker om den glada stämningen på Vårdberget. – Det är mitt första studieår så det är spännande att vara med och se vad som händer, säger Sundelin, som fått kompisarna på vappbesök från andra studieorter.
Carina Holm
studerandetjejer på picknick i park
Merkantila klubben representerad av Alexandra Joukanen (Björneborg) närmast kameran, Adina Renlund (Åland), Jessica Rönnholm (Kyrkslätt) och Emmi Kemppi (Jyväskylä) längst bort. – Alla verkar så glada trots att folk är trötta, säger de och konstaterar att bra picknickmat är något salt och något sött, plus de sponsorproteindrickor som delas ut.
Carina Holm
picknick med alla åldrar i stor park
Vårdberget med picknicksällskap på första maj.
Carina Holm
två studenter i en park med en hund
Emil Nyström, Kaapo som gillar färska jordgubbar, och Emma Korpinen från Ekenäs säger att en Vårdbergspicknick hör till och ingår i hela vappaketet, eftersom de båda har studerat vid Åbo Akademi. Emil studerar ekonomi för fjärde året, medan Emma har läst psykologi. I korgen har de gifflar, kaffe, mjöd och chips.
Carina Holm
ung man med studentmössa och grön studentoverall
Alexander Eriksson (Pargas) studerar kemi- och processteknik för första året. – Första riktiga vappen på Vårdberget känns j---a bra. Feelisen är på topp. I går var det middag som får 10 av 10 poäng och efterfest på gamla rådhuset och nu ska jag träffa mina kompisar nånstans vid roskisarna. Nån picknickmat har jag inte med, för en kompis ringde och väckte mig alldeles nyss. Då var det bara att dra på sig halaren och sticka iväg hit.
Carina Holm
masspicknick i en park
Vårdberget, första maj 2023.
Reporter, ledarskribent
Publicerad: