SFP i Åbo ser ljust på framtiden

blå botten med vit text där det står ÅU debatt
Publicerad:

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

Åbo. När nu Europaparlamentsval och partidagar är avklarade ser framtiden verkligen ljus ut. Vi vill tacka avgående partiordföranden Anna-Maja Henriksson för att ha lett partiet under åtta framgångsrika år och önska henne lycka till med det viktiga arbetet som Europaparlamentariker i Bryssel.

Vi välkomnar Anders Adlercreutz som ny partiordförande och undervisningsminister, och gratulerar medlemmarna i partiets presidium där vår egen Sandra Bergqvist ingår och nu också Ramieza Mahdi som i denna oroliga tid vill skapa framtidstro och värna om de demokratiska värderingarna.

Anders betonade i sitt installationstal behovet av starka mittenpartier för en fungerande parlamentarism. SFP kommer under hans ledning med stärkt självförtroende att fortsätta vara den kloka och balanserande samarbetspartnern i finländsk politik som samtidigt är en garant för att den finländska vardagen också fungerar på svenska.

I en värld av polariserande krafter med oresonliga ytterligheter behövs vett och sans och förmåga till förhandling och kompromiss. Det har varit SFP:s adelsmärke sedan starten för över 100 år sedan och fortsätter att vara det än idag.

Efter sommaren börjar arbetet med att rekrytera kandidater till valet av fullmäktige i kommuner och välfärdsområdena nästa vår.

Kanske är du intresserad av att engagera dig i lokalpolitiken? Om du vill ställa upp på SFPs lista och vi inte kommit på att fråga dig så går det bra att kontakta oss och föreslå dig själv.

Det gjorde Anna-Maja Henriksson för snart 30 år sedan för lokalföreningen i Jakobstad och det var ju väldigt bra för SFP att hon gjorde det.

Glad sommar!

SFP i Åbo genom Johan Werkelin vice ordförande

Publicerad: