Personaldirektören har bakat över 100 tårtor - se vilka läckra skapelser!
Mika Wulff, personaldirektör vid Åbo Akademi, har en oväntad hobby: Att baka invecklade tårtor.
Under de senaste 30 åren har det blivit allt från studentmössor till legobitar i form av en tårta.
Intresset tog fart i samband med barnens födelsedagar.
– Jag började baka tårtor enligt barnens önskemål, och sen blev det allt mer avancerat, säger Mika Wulff.
Han har fyra barn födda 1992, 1995 och 1998 och 2011.
Det har därmed blivit en ett hundratal tårtor under de senaste 30 åren.
Minstingen, 11-åriga Max är den som har fått de mest imponerande tårtbyggena.
– Jag började med olika gräddtårtor men övergick ganska snabbt till att använda sockermassa, säger Mika.
Vad är det i tårtbakandet som fascinerar?
– Det kräver en ansträngning och börjar alltid med ett kaos som sedan slutar i tillfredsställelse över att ha fått gjort åtminstone någonting ditåt.
Mika Wulff
Ålder: 55
Familj: 4 barn, ett barnbarn
Bor: i Kuppis i Åbo
Jobbar: som personaldirektör vid Åbo Akademi sedan 10 år tillbaka, före det på Veritas och Aktia
Favoriträtt: Risotto
Läser: deckare men just nu Herman Lindqvists ”När Finland blev Sverige”
Dricker till tårta: Kaffe
Inspiration och instruktioner hittar Mika på Youtube.
– Oberoende av vad du har för idé hittar du någon på Youtube som gjort något liknande, säger han.
En beställningstid på en månad krävs för att Mika ska hinna planera och skaffa allt som behövs för tårtönskemålet.
Har du någonsin fått ett önskemål av barnen som du tvingats tacka nej till?
– Det mesta har nog gått att förverkliga, med modifikationer, säger Mika.
Alla fyra barn har spelat eller spelar fotboll. Någon tårta i form av en helboll har pappa dock inte presterat - men nog en halvboll.
Mikas mest avancerade tårtbakande har begränsats till barnens födelsedagar och studentkalas.
Till andra kalas kan han baka en vanlig gräddtårta, om andan faller på. I övrigt är han ingen storbakare och något storslaget julbak sysslar han inte med.
Däremot har han lärt sig en hel del om tårtors processteknik under årens lopp.
Hela bakningsproceduren sprids oftast ut på tre dagar och tar minst 4-5 timmar i anspråk. En dag bakas botten, följande dag förbereds fyllningen och på själva kalasdagen görs dekorationen. Vissa tårtor, som den med olikafärgade legobitar, tar dock betydligt längre att göra.
– Jag har förståelse för att köpta specialtårtor är dyra. De kräver mycket arbete.
Mika täcker oftast sina tårtor med sockermassa. Det kräver att tårtbotten är rätt tung och kompakt.
– Ändå har jag inte ett enda grundrecept för tårtbotten, utan sätter ihop ett recept inför varje ny tårta, säger Mika.
Som fyllning gör Mika en mousse med bär eller fruktsmak, vanligen jordgubbar. I dekorationsskedet använder han emellanåt så kallad matmålfärg, som stryks på med pensel.
Hans tårtor blir vanligtvis rätt stora och tunga. Sockermassan gör dem söta och maffiga, vilket betyder att man inte gärna äter en så stor bit.
Födelsedagskalasen brukar dock lyckligtvis samla kring 15 personer ur den närmaste släkten, så det blir åtgång.
Då tre av fyra barn nu är vuxna blir det allt färre tårtor att baka. Första barnbarnet, Bernard , bor i Sverige så det blev ingen tårta av morfar till 1-årsdagen.
I stället delar Mika numera ett intresse för att springa långlopp med de två äldre sönerna. Tillsammans har de sprungit trailloppet mellan fjällen Hetta och Pallas i Lappland på 66 km och Karhunkierros-loppet i Kuusamo på 83 km.
– Det är fint att kunna ha en gemensam hobby med barnen, och träna tillsammans, säger Mika.
Korrigerat 19.12 klockan 8.10, Mika är morfar till sitt barnbarn, inte farfar